Talentontwikkeling

De keuzes die leerlingen op het voortgezet onderwijs maken, zijn vaak bepalend voor de toekomst. Het gaat dan om keuzes met betrekking op je vervolgopleiding. Maar het gaat ook om keuzes die met je ontwikkeling als mens te maken hebben.

Combinatie aanleg en passie
Het Mundus geeft veel ruimte en mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen. Dat doen we tijdens lesuren met een breed aanbod van lessen in techniek, sport, koken, verzorging, ICT, mode, kunst & cultuur.

Na schooltijd is er Mundus & More.

Reflecteren is net als in de spiegel kijken
Alle leerlingen in de onderbouw krijgen daarom ook speciale praktische lessen waarin ze zelf leren ontdekken welke talenten ze hebben. Om deze 'ontdekkingsreis' te kunnen doen is het nodig om samen met de leerling te reflecteren. Dit doet de mentor tijdens de talentontwikkelingslessen door goede vragen te stellen en het gesprek met de leerlingen aan te gaan. In eerste instantie en het liefst op een leuke en gezellige manier, maar soms is het effectief om iemand een beetje te confronteren met zijn of haar gedrag. Reflectie helpt de leerling om zichzelf beter te leren kennen en verder te groeien.